Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge laddar för Rihanna

Annons

På lördag spelar den 24-åriga superstjärnan Rihanna på Peace & Love i Borlänge. De inställda Sverigekonserterna i höstas är inte bortglömda, men Rihanna är en plikttrogen artist menar festivalens vd Dan Sonesson.

Festivalen öppnade med 50-plusarna Roxette och Uggla, och avslutas med två 24-åriga superstjärnor - dubstepkungen Skrillex och hitmakaren Rihanna. Men världsstjärnor av den här kalibern är inget nytt för Peace & Love-festivalen som tidigare år har gästats av både Bob Dylan och Jay-Z. Vd:n Dan Sonesson kan inte bestämma sig för vad som är störst.

Det beror på hur man ser på det. Jay-Z är ett stort namn, med Rihanna har otroligt många listettor, säger han och medger att det var en prismässig skillnad mellan r'n'b-giganterna. Det är det helt klart, men det behöver inte betyda att den ena är större än den andra.

Biljetter reas ut

Festivalen har sålt 3 000 endagsbiljetter till lördagen, vilket är ungefär dubbelt så mycket mot vad som brukar gå åt. Samtidigt rear andrahandsmarknaden ut sina Peace & Love-biljetter. Och riktar kritik mot att festivalen bränt allt krut på Rihanna.

Vi sålde slut väldigt tidigt i fjol. Det ledde till att svartmarknadspriserna sköt i höjden. Nu finns det fortfarande biljetter kvar hos oss, så det finns ingen anledning till att vända sig till en mindre pålitlig andrahandsmarknad, säger Dan Sonesson som menar att deras övriga bokningar inte har påverkats av Rihannas stora gage.

Ingen Doherty-bingo

Rihannas senaste Sverigebesök finns nog i färskt minne hos de flesta av hennes fans. Många blev besvikna då hon tvingades ställa in den inplanerade Malmöspelningen och en av de slutsålda konserterna i Globen.

Det har ju pratats en del om det, men personligen är jag inte så oroad. Det är ju inte som Pete Doherty - bingo om han ens dyker upp i landet. De här världsstjärnorna har större respekt för fansen än vad gemene man tror. En inställd spelning är ett nederlag för dem, säger Dan Sonesson.

TT Spektra: Har ni någon back up-akt till Rihanna?

Det har vi, men inte något uttalat. Ju närmare inpå spelningen desto svårare att hitta en bra ersättare. Men vi har lite kontakter som vi kan vända oss till med vädjande hundögon och darrande underläpp.
Annons
Annons
Annons