Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bombays gisslanhotell redo att öppna

Annons

Två lyxhotell som stormades av militanta islamister i Bombay kommer att öppna på nytt på söndag, mindre än en månad efter de förödande attackerna som skakade Indiens finans-och filmhuvudstad.

På söndag morgon kan gästerna på Trident hotel checka in, där 100 av de 500 rummen har bokats och alla fyra restauranger håller öppet igen för första gången på drygt tre veckor.

På det närbelägna Taj Mahal har över 1 000 vipgäster bjudits in till en privat mottagning innan 268 rum och sju restauranger i den moderna Tower-flygeln öppnar på nytt.

Taj Mahal, som ligger mittemot monumentet från den brittiska kolonialtiden Gateway of India (Porten till Indien), var fokus för förra månadens 60 timmar långa belägring, i vilken 174 människor miste livet och närmare 300 skadades.

Hotellets skapare, industrimagnaten Jamsetji Nusserwanji Tata, lät uppföra det efter att ha vägrats inträde på ett hotell som inte släppte in indier. Det anrika hotellet öppnade 1903 har sedan dess hyst kungligheter och presidenter, premiärministrar och rockstjärnor liksom Indiens överklass.

Ratan Tata, vd för konglomeratet Tata Group äger Taj, har lovat återställa hotellets forna lyster efter att det härjats av eld, kulor och granater.

På Trident dödades 22 gäster och tio anställda medan 52 människor miste livet på Taj när militanta, som efter vad som påstås tillhörde den förbjudna Pakistanbaserade gruppen Lashkar-e-Toiba.

Annons
Annons