Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blurs hitkavalkad på Way Out West

Annons

Hade Damon Albarn kunnat dyka upp i något annat än en limiterad Fred Perry-piké? Nej, och det gjorde han inte heller. Blur öppnade sin konsert med "Girls and boys" inför vad som troligen var den största publiken någonsin på Way Out West.

Festivalen slår i år rekord med 27 000 besökare per dag och även om ett ganska bra gäng hade tagit sig till "I break horses" konsert på Linné-scenen i festivalområdets södra hörn kan man lugnt påstå att större delen av Way Out Wests besökare infann sig för att se fredagens stora dragplåster.

Blur gjorde inledningsvis sitt bästa för att påminna publiken om att 1990-talet inte var ett publikfriande decennium. Även om konserten bars upp av låtar från hitskivan "Blur", valda favoriter från "13" och bandets största succé "Parklife" var det inte direkt ett flirtigt gäng som mötte publiken i Slottsskogen. Till att börja med. Halvvägs igenom spelningen vaknade frontmannen upp och började kommunicera med sin publik. Bitvis genom att hälla vatten över den, men i det här läget får man vara glad för det man får. Bortsett från två jättekonserter i Hyde Park 2009 har Blur inte turnerat sedan de släppte sitt senaste album, och det var 2003.

Annons
Annons
Annons