Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Blanc: Sverige spelade för sin heder

Laurent Blanc öste beröm över Sverige.

Jag gratulerar Sverige. De spelade för sin ära och heder. Hade de spelat så här från början hade de gått vidare, säger den franske förbundskaptenen.

Blanc var besviken, men inte helt överraskad.

Vi var beredda på en väldigt tuff match. Men så svårt? Nej. Vi var för svaga på vissa delar av planen. Sverige spelade med mycket hjärta. Fysiskt mycket bättre än vi. Och så har de en spelare som verkligen kan göra skillnad, säger Blanc och berömmer Zlatan Ibrahimovic.

Samtidigt var han hård i kritiken mot sitt eget lag.

Vi var inte på den nivå vi ska vara på. Vi förlorade på vårt försvarsarbete och vårt mittfält. Vi trodde att intensiteten skulle sjunka i andra. Svenskarna fick mycket utrymme. Vi kämpade hela matchen, men Sverige ville mer. Jag gratulerar Sverige, de spelade bra, men de ska hem.

Nu väntar Spanien i kvartsfinal i Donetsk.

Man ska alltid vara optimistisk. Självklart är vi besvikna på matchen och på resultatet, men det viktigaste är att vi kvalificerade oss. Vi gjorde det inte lätt för oss. Vi har en dag mindre vila. Vi måste verkligen prestera bra för att slå Spanien. Spelar vi som i kväll kommer det att bli svårt. Vi har fram till lördag att hitta en bättre nivå än mot Sverige.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons