Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt pedofil omhäktad

Mannen som är från Örnsköldsvik är misstänkt för flera sexuella brott mot barn. Han häktades första gången den 2 september. I torsdags var det dags igen.

Annons

– Min klient förnekar alltjämt brott, säger mannens advokat Henrik Bodén. I övrigt har jag ingenting att säga med hänsyn till förundersökningssekretessen. Vid omhäktningsförhandlingen i Härnösand den 27 september beslöts att mannen, som är i 60-årsåldern, ska kvarvara i häktet till den 12 oktober.

Mannen togs in till förhör på eftermiddagen den 30 augusti – och han anhölls samma eftermiddag klockan 16.45.

Vid häktningsförhandlingen den 2 september riktade kammaråklagare Stina Sjökvist starka misstankar mot mannen. Enligt Sjökvist ska mannen ha våldtagit ett barn i Örnsköldsvik någon gång den 18 augusti i år. Under förhandlingen meddelade Stina Sjökvist också att han är misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Vid den första omhäktningen, på eftermiddagen den 13 september, lade kammaråklagare Karin Everitt fram ytterligare misstankar mot mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för två sexuella övergrepp mot barn i kommunen. Ett av övergreppen ska, enligt Karin Everitt, ha inträffat under hösten förra året.

Annons
Annons
Annons