Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två fastigheter brann ner

/

Två fastigheter har brunnit ned till grunden efter en omfattande brand i Bjärtrå i Kramfors kommun.

Annons

En villa började brinna i Bjärtrå som ligger i Kramfors kommun strax efter 15.00 under onsdagen.

Fastigheten, som ligger mitt emot kyrkan, var övertänd redan när räddningsarbetarna anlände till platsen.

Branden spred  sig snabbt till en intilliggande fastighet som heller inte gick att rädda. Två enfamiljshus, varav ett obebott gick inte att rädda.

Enligt polisen i Västernorrland har ingen person skadats fysiskt, men fyra till fem hundar och även några katter har blivit innebrända.

Räddningsarbetarna jobbade för att branden inte skulle sprida till ett tredje hus, en ladugård, vilket man lyckades med då branden kunna brinna ut kontrollerat.

Räddningsledaren Lars Hansson berättar att Kramfors heltidsstyrka återgick till brandstationen under kvällen medan deltidsstyrkan från Kramfors och Nyland kommer bevaka området under natten fram till torsdagmorgon. Den ena av fastigheterna var bebodd, men ingen person var hemma i huset när branden startade.

Polisen har i dagsläget ingen misstanke om brott utan konstaterar att det av okänd anledning börjat brinna i en av fastigheterna och att branden sedan olyckligtvis spridit sig till en grannfastighet.
– I det här läget rubricerar vi brottet som allmänfarlig vårdslöshet då det av okänd anledning börjat brinna, säger länets förundersökningsledare Jan-Erik Olsson.

För en dryg vecka sedan brann även ett familjehus i Lugnvik ner, bara kilometer från branden i Bjärtrå.
– Jag kan inte se något samband mellan de här bränderna, säger Jan-Erik Olsson.

Annons
Annons
Annons