Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både sol och regn i midsommar

Annons

Midsommaraftonens sillunch bör kunna avnjutas utomhus, om meteorologerna har spått rätt. Men lagom till kaffet kommer skurarna.

Den luttrade vet att midsommarfirandet alltid bör säkras med paraplyer och regnjacka. Men på det hela taget blir vädret ändå hyfsat kommande helg, enligt meteorolog Sandra Andersson vid SMHI.

Prognosen är lite osäker, men det blir ganska soligt på rätt många ställen i landet. Det kommer in en front från sydväst och ger lite regn på västkusten och uppåt, men i resten av landet blir det ganska soligt.

Det är osäkert hur snabbt fronten rör sig, men i Götaland och en bit upp i Svealand bör man vara beredd på skurar från lunch och framåt. I resten av landet ser det ut att bli mest uppehåll, med de största solchanserna i norra Norrland, enligt Sandra Andersson.

Å andra sidan får norrbottningarna dra på sig tjocktröjorna, för där ser det inte ut att bli mer än 10-12 grader på midsommarafton. Hittills har juni varit ovanligt sval i hela landet, och någon högsommarvärme är inte heller att vänta till helgen.

Temperaturen ser inte ut att komma upp i 25 grader, men det blir nog ändå kring 20 grader i söder, säger Sandra Andersson.
Annons
Annons
Annons