Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bränder i Sollefteå

Det blev en intensiv natt för räddningstjänsten i Sollefteå kommun som fick rycka ut på tre bränder. Den värsta av dem var en ladugård.

Annons

Räddningstjänsten i Sollefteå kommun fick det hett om öronen natten mot tisdag. Det första larmet kom 01.10. Vid Lillängets förskola kom rapporter om en brand i en soptunna vid Lillängets förskola. Branden, som misstänks vara anlagd, riskerade att spridas till skolan som bara var fem meter längre bort.
- Det brann som ett tomtebloss ur soptunnan, innan vi lämnade platsen såg vi också att en till soptunna försökt antändas, men det kom mest rök ur den. Det är rimligt att tro att någon ligger bakom det här, säger Mikael Dyneborg, styrkeldare i Sollefteå.

En knapp timme senare kom nästa larm. På I21-området i Sollefteå stod en ensam bil i lågor.
- Branden började på parkeringen, och det här larmet kom knappt 45 minunter efter det första. Bilen har stått på parkeringen i flera månader och började plötsligt brinna i går kväll, säger Mikael Dyneborg.

Strax innan klockan 03.00 kom nattens tredje brandlarm i Sollefteå kommun. På Vallen i Ramsele hade en ladugård börjat brinna. Räddningstjänsten i Ramsele var på plats cirka 15 minuter efter larmet kom.
- Då hade det säkert brunnit i ett par timmar. Det rörde sig om en ladugård på 10x15 meter. Det var ganska stora värden som förstördes också. Fyra till fem crossar, gocarts, tre skotrar med mera försvann, säger Ove Sahlberg, räddningsledare i Ramsele och fortsätter:

- Det finns ingenting kvar på platsen nu. Ett bostadshus fanns också 25 meter ifrån branden, men var aldrig hotat.

Klockan 06.30 under tisdagsmorgonen lämnade räddningstjänsten över bevakningen till fastighetsägaren.

Läs också: "Brand förstörde stora värden"

Annons
Annons
Annons