Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sollefteå ligger perfekt till"

/
  • Stefan Karlsson, hotellkungen, har sålt Hotell Lappland för att kunna satsa ännu mer på Hallstaberget i Sollefteå.

Hotellkungen Stefan Karlsson har sålt Hotell Lappland. Han vill ägna mer tid och kraft åt Hotell Hallstaberget i Sollefteå.
– Jag stod i ett av rummen på Hallstaberget för en tid sedan och tänkte att "helvete vad det här blir bra", säger han.

Annons

Hotell Lappland har varit i Stefan Karlssons ägo i 16 år. Hans satsning på konferenser, nattklubb, spa, artister och aktiviteter blev en succé. Under flera år utsågs hotellet till Sveriges lönsammaste. Nu har han sålt till hotellchefen, Mattias Forsgren.

Samtidigt pågår om- och tillbyggnaden av Hotell Hallstaberget i Sollefteå för fullt. En mångmiljonsatsning där fastighetsägaren, kommunen, går in med 60 miljoner kronor och Stefan Karlsson, som ska driva verksamheten på entreprenad investerar 20 miljoner kronor i inredning och marknadsföring. Nya hotellet får en helt ny och större spaavdelning, helt ny konferensrestaurang, ny lobby, ny à la carte-restaurang, nya rum, ny nattklubb med mera.

Det ska bli ett exklusivt hotell som ska konkurrera i området Sundsvall, Östersund och Umeå.

– Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att Sollefteå ligger perfekt till. Men jag kom fram till att jag skulle behöva frigöra tid till det här. Bland annat därför har jag nu sålt Hotell Lappland, berättar Karlsson.

Så sent som i höstas blev det klart att Stefan Karlsson ska driva Hallstahotellet. Sedan dess har han reviderat planerna flera gånger, samtliga gånger till förmån för något större och exklusivare.

– Jag håller faktiskt på att ta fram ritningar för ytterligare två tillbyggnader, en våning extra ovanpå Granvågslängan och en våning ytterligare ovanför spaet. Det är ingenting som kommunen behöver betala. Det bekostar jag själv. Men det skulle ge ytterligare 50 till 60 hotellrum och då får jag de 200 hotellrum jag vill ha, säger Karlsson.

Sedan tidigare är det klart att spaanläggningen blir betydligt större är vad man tänkt från början, bland annat blir det pool både inomhus och utomhus. Totalt byggs hotellet ut med 6000 kvadratmeter.

Invändigt pågår restaureringen för fullt. Inom kort hoppas Karlsson att man ska kunna sätta igång med tillbyggnaden också.

– Vi har dragit ut på det, bland annat eftersom vi inte vill störa slalombacken. Det kommer att märkas när vi kör igång med grävare och dumprar, säger Karlsson som hoppas att hotellet ska kunna öppna i månadsskiftet augusti/september.

Annons
Annons
Annons