Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå Camping får trestjärnigt betyg

/
  • Ailin Wollik, Aurora Wollik, 3 år och Ane Wollik, 9 år, Stockmarknäs, Norge.– Det är första gången vi besöker den här campingen efter ett tips från min mans farbror. Det är en bit att köra, men det är kul att prova nytt när man har möjligheten. Vi gillar att campingen är barnvänlig, att den inte är så väldigt stor och har bra servicemöjligheter. Barnen tycker förstås om lekplatsen.
  • Yvonne Rödin, Gustav Rödin, Hilding Rödin, Anna-Britt Rödin och hunden Tussy, Husum.– Vi har kommit hit hur många somrar som helst och stannar minst tre veckor varje år. Här trivs vi eftersom det är lugnt, rent och fint. Det är väldigt trevlig personal, ett vackert område och nära till allt. Det är bara vädret som kunde vara lite bättre.
  • Anita Löfstedt arrenderar Sollefteå Camping och är glad över det fina betyget.

"En plats för alla människor". Så beskrivs en trestjärnig camping enligt Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR. Det är just det betyg som Sollefteå Camping fått i deras årliga topplista.

Annons

Anita Löfstedt, som arrenderar Sollefteå Camping för åttonde året i rad, tycker att det känns bra med ett sådant fint betyg.

– Vi satsar på ett lugnare och mer familjärt koncept. Vi är också måna om att det ska vara ordning och rent hos oss, vilket gästerna naturligtvis uppskattar, säger hon.

Håkan Gusteus, kvalitetschef på SCR, säger att ett trestjärnigt betyg är ett tecken på en jättebra campingplats med all grundservice som toa, dusch och kök i bra skick.

– Det är campingplatser som har fräsch och bra standard och som är lite lugnare vad gäller aktiviteter. En plats för alla människor, säger han.

De fem kriterier som omfattas av klassificeringen enligt Svensk Campingservice är hygien, miljö, service, rekreationsanläggningar och aktiviteter.

Håkan Gusteus berättar att de fyra- och femstjärniga campingställena har restauranger, stora lekland och bredare utbud för sina gäster. Den som gillar lugn och ro utan aktiviteter och rekreation kan föredra att bo på en tvåstjärnig.

– Vi har en hel del aktiviteter med klättertorn, gokartbana och uppträdanden, men vi vill inte konkurrera med handeln i Sollefteå. Eftersom vi ligger så nära stadskärnan satsar vi på ett bra samarbete oss emellan, säger Anita Löfstedt.

Arrangerar campingen en trubadurafton så stänger de i tid för att kunna skicka gästerna över bron till uteställena som har öppet längre. Att handeln i Sollefteå kommer att ha söndagsöppet i juli tror hon också kommer att vara positivt för campinggästerna och få dem att stanna längre.

Anita Löfstedt säger att det som lockar gästerna just till Sollefteå Camping är att det är rent, snyggt och tryggt för alla som bor där, speciellt barnen.

– Vi har ju ett unikt läge som ligger så nära stan men ändå bara har en väg med lite trafik ner till oss. Sedan börjar Nipleden här också, som bjuder på en fantastisk utsikt, säger hon.

Annons
Annons
Annons