Annons

Sökandet efter 18-åringen avbröts

/

En 18-årig man anmäldes försvunnen vid midnatt på onsdagen i Sollefteå. Sökningar efter mannen inleddes men dessa avbröts vid 15-tiden på torsdagen efter att polisen fått kännedom om att mannen håller sig undan frivilligt.

Mannen bor på Aurora i Sollefteå, ett hem för ensamkommande flyktingar. Det var personalen där som larmade polisen.

Polisen sökte efter honom under natten och under torsdagen. Vid 15-tiden på torsdagen var mannen fortfarande försvunnen. Tre polispatruller och en hundförare var inkopplade i sökandet.

– Vi hade beställt en helikopter också men den avbeställdes när vi fick veta att han gett sig av och håller sig undan frivilligt. Den informationen har vi fått från en kamrat till honom, säger Jens Forsberg, biträdande närpolischef i Sollefteå.

Utredningen kring mannens frivilliga försvinnande kommer att fortsätta, men inte med de resurser som var inkopplade under torsdagen. Exakt hur utredningen ska fortgå vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Just nu vet vi att han är på resande fot, men inte exakt var han befinner sig, säger Jens Forsberg.

Mannen är inte misstänkt för något brott. Det finns enligt polisen heller ingen annan person som är misstänkt för något brott som kan sättas i samband med hans försvinnande.

Annons
Annons
Annons
LÄS OCKSÅ
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons