Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramsele-rånare anhållna i Västerbotten

/

Tre män har anhållits misstänkta för rånet på macken i Ramsele utanför Sollefteå i måndags kväll. Männen greps i västra Västerbotten.

Annons

Enligt Mats Ledin, polisinspektör i Sollefteå, greps de tre männen vid 14-tiden i tisdags eftermiddag. Strax efter klockan 17 anhölls de av åklagare, under onsdagen satt de fortfarande anhållna skäligen misstänkta för rån.

– De är inte kända av mig sedan tidigare, om de är kända i någon annan del av landet kan jag inte svara på, säger Mats Ledin.

Samtliga tre män är i 20-årsåldern. Var de är hemmahörande vill polisen inte gå in på. De greps i de västra delarna av Västerbotten, och det är också där de nu sitter anhållna. Ärendet har lämnats över till åklagare.

– Vi har kunnat spåra männen via vår spaning och underrättelsetjänst. Vi delar ju med oss av den information vi har till kollegor runt om i landet och spaningen ledde fram till att de kunde gripas, säger Mats Ledin.

Under onsdagen hölls fortsatta förhör med männen. Mer än så vill Mats Ledin inte säga om utredningen i nuläget, eftersom den är i ett känsligt skede.

Polisen har tidigare berättat att de har jobbat med att gå igenom filmer från övervakningskamerorna och att höra vittnen.

Det var strax efter klockan tio i måndags kväll rånet ägde rum på OKQ8 i Ramsele. Två män ska ha misshandlat och sparkat innehavaren. Därefter ska de ha stulit cirka 1000 kronor ur kassan och några limpor cigaretter innan de försvann från platsen till fots och på cykel.

Åklagaren måste senast på fredag fatta beslut om männen ska begäras häktade eller inte.

Annons
Annons
Annons