Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu säljs Bilprovningen i Härnösand och Sollefteå ut

/

Från och med i höst kommer Bilprovningen i Härnösand och Sollefteå att drivas i ny regi.

Annons

Sedan 1 juli 2010 är monopolet på svensk bilprovning slopat och det är fritt fram för privata företag att utföra kontrollbesiktningar.

När förslaget lades fram sa infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd att fler aktörer ökar valmöjligheten och gör bilprovningen mer tillgänglig för fordonsägarna.

Den fria marknaden genererade dock inte den konkurrens som man hoppats på och därför säljs nu två tredjedelar av landets alla bilprovningsstationer ut.

Enligt Richard Reinius på finansdepartementet är Svensk bilprovnings 200 besiktningsstationer indelade i tre grupper. Två av dessa tre kommer att säljas ut och en tredjedel behålls av staten. Sollefteå och Härnösand-Saltvik hör till en av de grupper som kommer att säljas nu i höst. Stationerna i Kramfors och Örnsköldsvik kommer däremot att vara kvar i statlig ägo.

Tord Fornander som är produktionschef för stationerna i Sollefteå och Härnösand bekräftar uppgiften om försäljning.

– Det stämmer att stationerna går ut till försäljning i höst. Det kommer inte att bli någon förändring i verksamheten utan alla anställda följer med och det rullar på som vanligt.

Köpare av stationerna i Härnösand och Sollefteå, är bilprovningsföretaget Opus Group AB med huvudkontor i Göteborg. De har tecknat avtal om att köpa totalt 70 besiktningsstationer från AB Svensk Bilprovning.

Annons
Annons
Annons