Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgitripp för äldre i Junsele

/

Solen glimtade igenom ett tjockt molntäcke när 25 raggarbilar hämtade upp pensionärer i Junsele för att skjutsa dem upp till djurparken där det bjöds på fika.

Annons

PRO ansvarade för utflykten, och sekreteraren Birgitta Sehlin kunde berätta att man utökat så att det inte bara var boende på Gunillagården som fick åka i år. Det innebar en fördubbling av antalet åksugna äldre.

– Det är 25-26 personer som ska åka idag, Junsele djurpark bjuder på inträde och PRO bjuder på hembakt tunnbröd.

Det var både skratt och diskussioner i väntan på att kortegen med 25 bilar skulle komma. Lennart Svensson, boende på Gunillagården, var tvärsäker på att om det fanns någon nedcabbad bil så skulle han åka den, och mycket riktigt fanns det en blanksvart cab som han fick åka i.

De nytvättade raggarbilarna med tillhörande chaufförer kom från Junseles bilklubb Wild West Cruisers, och allt från Volvo Amazon och Opel Rekord till mer iögonfallande bilar som en Hudson Hornet och en kompressormatad Chevrolet Nova stod till tjänst som taxi. Förarna hjälpte till med i- och urlastning av både åkande och deras rullatorer och rullstolar.

Åkturen gick från de båda boendena Bikupan och Gunillagården, genom Junsele och in på djurparken där man åkte en vända bland djuren för att sedan stanna vid Restaurang Björnfällan. Där väntade musikunderhållning och kaffe med hembakt tunnbröd till. Från PROs sida räknade man med att utflykten skulle ta ungefär två timmar.

Annons
Annons
Annons