Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med rivning av badhuset

/
  • Fastighetssamordnare Bo Bergqvist visar den tömda bassängen i Sollefteå gamla badhus. Om några veckor påbörjas rivningen.
  • Det gamla badhuset ger ett väldigt ödsligt intryck nu när det tömts på inventarier.

Nu är gamla badhuset i Sollefteå snart ett minne blott. I slutet av månaden påbörjas rivningsarbetena och till våren ska tomten vara återställd och klar.

– Vi har gjort klart med en rivningsfirma, säger fastighetssamordnare Bo Bergqvist.

Annons

Det blev 49 år för badhuset. Den 21 mars 1963 invigdes det och den sista maj i år stängde det för gott. Nu ska det rivas. En rivningsfirma är antagen och den 15 april ska byggnaden vara borta och i maj ska marken vara återställd.

Att huset skulle rivas bestämdes för länge sedan. Men det fanns öppningar för något annat om det skulle dyka upp en bra idé. Men något sådant har inte dykt upp. Ett tag var Ica intresserade av tomten. Men de planerna sprack eftersom skolans gymnastikhall måste flyttas och Lillängets skolgård låg i vägen för en parkering. Nu har Ica istället beslutat att bygga på Hågestaområdet.

Sedan stängningen har byggnaden tömts på allt som ska vara kvar. Ett besök nu ger ett väldigt ödsligt intryck. Bassängerna är tomma, inredningen har till stora delar forslats bort och att det är ett rivningsobjekt blir uppenbart.

– Det händer något med hus när man plockar ut inventarierna, säger Bergqvist.

Vad händer med tomten nu?

– Det finns inga aktuella planer. Men det är ett attraktivt läge. Men jag tror nog mer på bostäder än handel, säger Bo Bergqvist.

Totalt hade åtta olika företag lämnat anbud på rivningsjobbet som kommer att kosta ungefär 1,5 miljoner kronor.

– Det är något mindre än vad vi räknat med, säger Bergqvist.

Annons
Annons
Annons