Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget statligt stöd till hotell

/
  • Sollefteå kommun satsar upp emot 50 miljoner kronor på det nya Hallstahotellet. Resten av pengarna står arrendatorn, Stefan Karlsson (bilden), för. Kommunen har fått nej till investeringsstöd från Tillväxtverket, men ja från länsstyrelsen.

Sollefteå kommun hade förhoppningar på statligt stöd till satsningen på Hallstahotellet. Men nu har Tillväxtverket sagt nej. Det blir inga pengar.

Annons

Kommunen satsar upp emot 50 miljoner kronor på det nya Hallstahotellet. Resten av pengarna står arrendatorn, Stefan Karlsson, för. Det är naturligtvis en stor kommunal investering, därför hade man hoppats på bidrag från Tillväxtverket. Det maximala beloppet är 25 procent av investeringen, alltså 12,5 miljoner kronor. Men Tillväxtverket säger nej. Verket anser att det förekommer allt för höga kommunala subventioner i projektet.

Bland annat har verket anmärkt på att den hyra som arrendatorn ska betala kommer att vara omsättningsbaserad.

– De har gått väldigt strikt efter regelboken och gör ingen skillnad på att det är en satsning i glesbygd. Den här satsningen kommer ju att ge en mängd positiva bieffekter och hade vi inte gjort något så skulle hotellet ha rivits, säger Staffan Sjölund, utvecklingsstrateg på kommunen.

Tillväxtverket var på besök i Sollefteå så sent som i våras och tittade då närmare på hela projektet på ort och ställe.

– De hade inga synpunkter på själva projektet, tvärtom. Därför är det lite dystert att de inte kan bevilja ett bidrag, säger Sjölund.

Av kommunens totala del i investeringen på maximalt 50 miljoner kronor så har man inte budgeterat med något stöd från Tillväxtverket.

– Ett bidrag skulle ha blivit en bonus, men nu blir det inte så, säger Sjölund.

Annons
Annons
Annons