Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica etableras på Hågesta

/
  • Så är det tänkt att se ut. Mellan de två lila lokalerna ligger Ica, granne med MM och med badhuset tvärs över gatan.

Nu är det helt klart. Ica etablerar en Kvantumbutik på Hågesta i Sollefteå nästa år.

– Det ska bli spännande, nu är alla beslut fattade, säger Ronald Åberg, etableringschef.

Annons

Ica har en längre tid tittat efter möjligheten till en nyetablering i Sollefteå eftersom man, enligt Åberg, inte är nöjd med den nuvarande butiksstrukturen i stan.

– Vi har en butik i centrum, Ica-Trollet. Men den har inte gått med vinst på länge. Trots att vi har bra personal och verkligen försökt, säger Ronald Åberg.

Förklaringen är enligt Åberg tillgänglighet. Ica-Trollet saknar en stor parkering. Det finns i och för sig ett parkeringshus på taket. Men det är väldigt trångt och många drar sig för att använda det. Ica har en längre tid letat lämpliga nya platser, bland annat tittade man ett tag på gamla badhustomten. Men när det inte fungerade blev det till slut Hågestaområdet, granne med lågprisvaruhuset MM och nya badhuset.

– Vi ska inom kort lämna in en bygglovsansökan och vår plan är att inviga den nya butiken hösten 2013, samtidigt som vi stänger Ica-Trollet, berättar Åberg.

Den nya butiken blir 3000 kvadratmeter stor och kommer att sysselsätta ett 40-tal personer, personalen på Ica-Trollet får förtur. Dessutom diskuterar Ica med andra butiker utifrån sitt koncept "goda grannar". I tanken finns en granne på var sida.

– Vi för en viss dialog och letar efter något som kompletterar det övriga utbudet i Sollefteå, säger Åberg.

Det har pratats en del om att en etablering av Ica och ytterligare några butiker på Hågestaområdet slår mot centrum. Någon sådan fara ser varken Ronald Åberg eller näringslivsutvecklare Thomas Östlund.

– Etableringen på Hågesta ger en dynamik och attraktionskraft som är bra för Sollefteå. Jag tror att Sollefteå som handelsort stärks och att det bidrar till att fler handlar på hemmaplan, säger Östlund.

Han påpekar att det naturligtvis är tråkigt med tomma lokaler på Storgatan. Men att en lokal granne med Systembolaget brukar vara populär.

– Vi har också satt igång ett projekt, där fastighetsägarna nu är med, som handlar om att utveckla centrum. I det arbetet kommer vi bland annat att se över om det kan behövas någon mindre livsmedelsbutik i centrum, en kompletteringsbutik, säger han.

I samband med att badhuset nu öppnat och att Ica och eventuellt fler butiker etablerar sig på Hågesta så ses för närvarande också busstrafiken över. Det är meningen att stadsbussarna ska få en ny sträckning över Hågestaområdet.

– Jag ser inte Hågesta som extern handel, det ligger väldigt nära centrum, och jag tror att vår etablering kommer att bidra till en ökad handel totalt, säger Åberg.

Annons
Annons
Annons