Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellägare vill ta över charkuteri

/
  • Det börjar bli ont om plats på Renlyckan, både för gäster och lagervaror.
  • Andreas Jansson visar upp ett rum efter renovering.

Sollefteå kommun siktar på rivning av Ramsele chark. Men hotellägare Andreas Jansson har ett annat förslag.

– Billigare för kommunen och bättre för Ramsele, säger han.

Annons

Den fastighet som i många år inhyst Ramseles charkuteri håller på att tömmas. Charkuteriet flyttar till Jämtland och byggnadens framtid är oviss. Sollefteå kommun har redan aviserat att en rivning kan bli aktuell till en preliminär kostnad på ungefär en miljon kronor.

Men Andreas Jansson, som driver Hotell Renlyckan tillsammans med sin bror Samuel Jansson, ser inte rivning som ett alternativ.

– Varför ska man riva ett hus om någon behöver det? undrar han.

Hotell Renlyckan har länge letat efter möjligheter att utöka verksamheten. Bland annat behövs fler rum i form av företagslägenheter, då hotellet nischat sig mot företag.

– Hotellet går väldigt bra, vi har ökat omsättningen med 25 procent om året och i dag är tolv rum för litet. Vi vill skaffa företagslägenheter; vårt mål på sikt är att tredubbla kapaciteten, inte minst med tanke på vindkraften och den bostadsboom som väntar, säger Andreas Jansson.

Hotell Renlyckan försökte först överta det hyreshus vid skolan som nu är rivet.

– Vi ville att kommunen skulle betala oss en summa för att vi övertog det och renoverade upp det till företagslägenheter, men fick blankt nej. Nu förhandlar jag med andra fastighetsägare i stället.

Men Ramsele chark ska inte bli hotellrum. I stället vill Andreas Jansson bygga om lokalerna till lagerhotell.

– Vi behöver själva mer plats för förvaring, vi är trångbodda i dagsläget. Och det finns andra i Ramsele som har behov av förvaring, både kylförvaring och annan. Då passar charkuteriet perfekt.

Förslaget är att Hotell Renlyckan tar över charkuteriet och att kommunen betalar till exempel halva rivningssumman.

– Då kan vi rusta upp och bygga om det som behövs. Ramsele får en ny verksamhet, vi kommer att behöva anställa och orten utvecklas. Samtidigt spar kommunen pengar, det blir en lösning som gynnar alla, säger Andreas Jansson.

Allehanda.se har sökt fastighetssamordnade Bo Bergqvist samt samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gunder Lidén för kommentar, dock utan framgång.

Annons
Annons
Annons