Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är ridskolans nya ägare

/

Nu är det klart att Kristina Girhagen köper Sollefteå ridskola. Ridskoleverksamheten startar som vanligt i höst.

– Jag vill utveckla verksamheten och sätta Sollefteå på kartan vad det gäller hästnäring, säger hon.

Annons

Efter att den tidigare föreningsägda ridskolan i Sollefteå länge brottats med ekonomiska bekymmer tvingades föreningen i våras att lägga ut anläggningen till försäljning. Alternativet hade varit en konkurs.

Kristina Girhagen köper nu alltså ridskolan, men föreningen kommer att finnas kvar och tanken är att ett samarbete ska inledas.

– Styrelsen kommer att vara densamma och de är en mycket viktig part i det här, samverkan är oerhört viktigt, säger hon.

Kristina Girhagen driver sedan tidigare hotell Björklunden. Hon bedriver också hästavel och unghästutbildning på sin gård i Granvåg utanför Sollefteå.

Nu vill hon bygga upp ett hästcentrum i Sollefteå med ridskoleverksamheten som bas. Nya hästar ska köpas in, personal ska rekryteras och stallet ska renoveras. Hon tänker även satsa på hundverksamhet, med fokus på utbildning.

– Jag vill dessutom utöka med fler hästplatser och bygga ännu ett stall, på sikt vill jag även bygga ett till ridhus. Målet är att ha 20 lektionshästar, men jag startar upp med 12.

Det är även tänkt att själva verksamheten ska utökas. Det ska bli fler lektionstimmar och fler tävlingar samt satsningar på lägerverksamhet och turism. Ridning och samvaro med hästar ska även erbjudas de med funktionshinder.

– Ridskolan ska finnas till för alla och jag hoppas att vi kommer få fler nya medlemmar.

Att ridskolan tidigare haft ekonomiska bekymmer ser Kristina Girhagen som en utmaning. Och hon tror att det kommer att bli lättare att få ekonomin att gå ihop nu jämfört med när anläggningen var föreningsägd.

– Jag har ju personalresurser vid till exempel Björklunden som kan omfördelas vid behov eller samutnyttjas.

Kristina Girhagen har en bred utbildning inom rid- och hästsport med sig i bagaget och sitter som ordförande i Mittsvenska ridsportförbundet. I början av september startar lektionsverksamheten på Sollefteå ridskola i ny regi.

– Medlemmarna har varit väldigt positiva. Jag tror på det här till tvåtusen procent.

Annons
Annons
Annons