Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick förlängt straff efter nya brott

En Långselebo i 20-årsåldern, som i november dömdes till fängelse för stöld och olovlig körning, har fått ytterligare en månads fängelse. Detta efter att han gjort sig skyldig till fler brott innan det första straffet började avtjänas.

Annons

Mannen dömdes i november till 8 månaders fängelse för stöld och olovlig körning. Straffet skulle börja avtjänas den 28 mars, men innan straffet började verkställas körde mannen såväl bil som lastbil utan körkort. Mannen har erkänt brotten.

Under januari tog mannen dessutom amfetamin och metamfetamin, men menar att någon hällt narkotikan i glaset på krogen, något som inte Ångermanlands tingsrätt ansåg var trovärdigt. Han ska också ha tagit sig in i en kvinnas bostad utan tillåtelse och förstörde en dator. Varför han utöver olovlig körning också döms för narkotikabrott, hemfridsbrott och skadegörelse.

Ångermanlands tingsrätt hade den samlade brottsligheten att ta ställning till, det vill säga den tidigare domen och de nya brotten, och bestämde att det nya fängelsestraffet skulle bli en månad. Det sammanlagda fängelsestraffet blir därför 9 månader.

Annons
Annons
Annons