Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbesiktningen jobbar för fullt

/

Inför sommaren är det många som ska besiktiga bilen, husvagnen eller motorcykeln. För den som vill ha en tid snabbt rekommenderas bokning via nätet.

Annons

På bilbesiktningen i Sollefteå jobbar Mikael Gullberg och en kollega för fullt. Fyra av deras arbetskamrater är på semester och det är många som vill besiktiga sina fordon inför sommaren.

- Vi har fullt upp som vanligt vid den här tiden. Det skulle vara bra om folk besiktigade sina fordon innan sommaren istället för att komma i sista minuten, säger Mikael Gullberg.

Utanför hallen står Sven Ivar Hellström med sin Scania-buss av årsmodell -66. Han bor i Kramfors och hade egentligen velat besiktiga i Örnsköldsvik men valde Sollefteå då det var lättare att få tid där. Produktionschef Tord Fornander säger att Sollefteå har en väntetid på tre veckor, vilket räknas som mycket bra såhär mitt i semesterperioden. För den som har bråttom finns det även möjlighet att stå på väntelista och få en tid som någon annan avbokat.

- Alla som riskerar att få körförbud hjälper vi så snabbt som möjligt, säger Tord Fornander.

Även på bilprovningen i Kramfors och Örnsköldsvik jobbar man hårt med att beta av väntelistan. Den här veckan har de jobbat på kvällstid för att hjälpa fordonsägare med slutsiffra fyra att inte få körförbud, berättar platschef Mikael Hultin. Han tipsar också om möjligheten att få snabba tider via väntelistan på internet. Alla fordonsägare får en tid automatiskt då det är dags fär besiktning och om man inte betalar in avgiften för tiden så blir den tiden bokningsbar av annan kund via internet.

Annons
Annons
Annons