Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AB Västernorrland letar framtidens entreprenörer

/

Hur du en bra affärsidé men inte riktigt vet hur du ska genomdriva den?

Nu finns chansen att få hjälp. AB Västernorrland dammsuger nu länet efter de allra bästa idéerna.

Annons

Med ett tiotal riktigt tunga företag och organisationer i ryggen ska projektet nu i tävlingsform vaska fram morgondagens entreprenörer. Den som tycker sig ha en bra idé kan anmäla sig till projektet. Alla som ser intressanta ut plockas ut och får komma och träffa en jury för att närmare berätta om sin idé.

Efter den granskningen plockas fem vinnare ut. De i sin tur får varsitt aktiebolag med 50 000 kronor i eget kapital samt en coachningscheck från LRF Konsult värd 35 000 kronor.

– Det här kan vara början på något stort. Det kan vara framtidens storföretag som vi får se, säger Emil Källström, initiativtagare och riksdagsledamot (C).

Statkraft, som har sitt vind- och vattenkraftcentrum i Sollefteå, är en av de storföretag som engagerat sig i projektet.

– Vi vill gärna vara med och inspirera. Men det finns ett egenintresse också. Det är bra för Statkraft i Sollefteå om det lokala näringslivet utvecklas, säger Gunilla Lundén, kommunikationschef på Statkraft.

Senast den sista november ska ansökningarna vara inne. Bransch eller ålder är oviktigt. Det är affärsidén som ska bedömas. Juryn, som består av en representant från varje företag, har sex veckor på sig att titta närmare på dem. De allra intressantaste får komma och träffa juryn den 25 januari och den 22 februari avslöjas vinnarna vid en inspirationsdag på Hotell Höga kusten.

En av de tio som slantat in i projektet räknar knappast med direktavkastning på pengarna.

– Vi gör det här för att främja företagande. Det skulle kännas bra att få vara med om att skapa fler framgångsrika företag, säger Nicklas Nyberg.

Vinnarna får naturligtvis en rejäl skjuts på sin väg att förverkliga sin affärsidé. Men initiativtagarna hoppas på större och bredare effekter än så.

– Vi har en långsiktig tanke, meningen är att den här tävlingen ska återkomma regelbundet, säger Källström.

Annons
Annons
Annons