Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väldigt svårt att förstå"

/

Emil Källström (C) har ingen förståelse för Jarl Strömbäcks (SPI) kritik om twittrande i fullmäktigesalen.

Annons

Efter att Josefine Strömberg (M) började twittra från fullmäktigesalen hakade andra på. Det gillades inte av alla, bland annat riktade Jarl Strömbäck (SPI) kritik mot Emil Källström (C) – en av twittrarna från fullmäktigesalen.
– Det måste vara upp till var och en att avgöra. Twitter är ett modernt sätt att ta anteckningar, särskilt i det fallet när man twittrar om själva mötet, säger Emil Källström (C) som är oförstående till Jarl Strömbäcks (SPI) kritik.

Källström räknar upp ett antal tillfällen via sin blogg där förtroendevalda sysslat med andra saker än just till fullmäktigemötets innehåll.
"Viska. Mejla. Tänka på annat. Fnysa. Twittra. Skicka lappar. Sova. Blogga. Facebooka. Flörta. Prata om annat. SMS:a. Gå på toa. Smygfotografera en fullmäktigekollega. Sticka (en socka). Sticka (iväg)."
– Man måste förstå att folk är olika, säger Emil Källström.

Josefine Strömberg (M) har heller ingen förståelse för Strömbäcks kritik.
– Jag förstår om det är ovant för Jarl men jag har verkligen inte någon förståelse för kritiken. Vi är förtroendevalda ledamöter och datorn är ett verktyg vi kan använda för att förbättra debatten.

Strömberg ser istället kritiken som något positivt.
– Det är positivt att jag får kritik då den som är först att bryta isen brukar få det. Jag tror att den som inte lyckas förhålla sig till det här kommer få det tufft. Sociala medierna är den nya läktaren i fullmäktigesalen, säger Josefine Strömberg.

Emil Källström har själv länge haft med sig sin laptop till fullmäktigemötet och även fått åsikter om det tidigare.
– Datorer har inte med fullmäktigesalen att göra, har någon sagt. Själv tycker jag att man blir en bättre fullmäktigeledamot om man kollar upp fakta via en dator. Man upphör aldrig att förvånas av vilka skitgrejer folk kan gå igång på. Jag har absolut inte någon förståelse för Strömbäcks kritik.
Även Jacob Norstedt Moberg (MP) och Josefine Strömberg (M) twittrade från måndagens kommunfullmäktigemöte.

Annons
Annons
Annons