Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Deras hopp har setts av miljoner

/
  • Till en början hände det en och annan olycka. Men Xtr3mFlip3rs har blivit bättre på att inte misslyckas. Tricket som Simon Eriksson gör här heter
  • Jonathan Ström gör en så kallad
  • Jacob Nordin, Simon Nordin, Jonathan Ström och Simon Eriksson har hoppat studsmatta sedan 2006. På youtube har deras filmer visats 3.5 miljoner gånger.
  • Med åren har killarna kunnat byta upp sig till mer och mer kvalificerade studsmattor.

Xtr3m3Flip3rs är det lite krångliga, men coola namn, på den trampolinhoppande kvartett som fått miljontals människor på Youtube att hålla andan.

– Vi trodde aldrig att vi skulle bli så här uppmärksammade, säger Simon Nordin.

Annons

I Jacob Nordins trädgård råder det ofta febril aktivitet. Nya tricks och hopp ska övas in. Och årstiden är just nu till stor fördel.

Simon Nordin, Jacob Nordin, Simon Eriksson och Jonathan Ström är mellan 15 och 17 år. Deras stora intresse är att hoppa trampolin, eller studsmatta, som det också heter.

– Vi började hoppa 2006. Något år senare började vi filma, bara för kul, berättar Simon Eriksson.

Och så har det fortsatt. Killarna har producerat ett 30-tal filmer som de publicerat på youtube på nätet. Filmer som visats 3.5 miljoner gånger.

– Vi har en egen kanal där som har 15 000 prenumeranter. Det trodde vi inte, säger Simon Eriksson.

Det är mer eller mindre våghalsiga tricks som killarna bjuder på. Ingen av dem har sysslat med gymnastik, de är helt självlärda.

– Vi får inspiration till nya tricks på youtube. Och så går vi ut och testar, säger Jacob Nordin.

Intresset har genererat massor med nya kontakter världen över, inte minst från Norge, där man uppmärksammat killarna.

Det började med en klassisk studsmatta för en tusenlapp. I dag har de sponsorer som gör att de kunnat skaffa bättre och bättre utrustning.

– Vi har sommarjobb men hoppar så fort vi kan, säger Jacob Nordin.

Till en början hade de en enkel och billig videokamera men även där har de kunnat byta upp sig allt eftersom. Mycket tid tillbringas vid datorn där de redigerar och lägger på ljud.

– Förut gjorde vi oss illa då och då. Men vi blir allt bättre på att inte misslyckas, säger Simon Nordin. Vi har utvecklats mer och mer. En dröm vore att ha en hall att träna i, så att vi även kunde träna på vintern.

Annons
Annons
Annons