Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos när Jula öppnade i Örnsköldsvik

/
  • Kön ut från handelsområdet på Terminalvägen var lång och långsam i slutet av förra veckan. Genom att öppna en utfart åt andra hållet hoppas kommunen råda bot på problemet.

Det tog 20 minuter för Kjell Lundin att ta sig från Rustas parkering via Terminalvägen och ut på Arnäsvägen. "Det här är bedrövligt"

Annons

Jula har etablerat sig i Örnsköldsvik. Det visade också de långa köer som bildades i samband med öppningen. I tisdags öppnade butiken. Tre dagar efter öppningsdagen sträckte sig köerna långt förbi Söderströms på Terminalvägen.

Vid 14.00 under eftermiddagen hade Kent Lundin från Bjästa varit på Rusta. När han satte sig i bilen för att köra en sträcka som vanligtvis tar en minut, blev det desto besvärligare.

– Det var ett äventyr att komma ut, och innan vi var ute på Arnäsvägen så tog det 20 minuter, och då var jag ändå inte längst bak i kön. Jag hörde om andra som fick köa i en halvtimme. Jag förstår inte hur kommunen har tänkt sig det här, säger Kent Lundin.

Lundin gör en jämförelse med Ica Kvantums och Lidels etablering på Ångermanlandsgatan i Örnsköldsvik.

– Det var likadant där, det blev problem och kommunen byggde efter istället för före, säger Kent Lundin.

I juli förra året berättade ÖA om problemen vid Terminalvägen. Team Sportias butiksägare Olof Glud, och Willys dito Roger Högberg framförde sina farhågor inför Julas etablering.

– Att det bara finns en utfart är ett stort problem om det händer en olycka. Ett så här stort område måste ha en evakueringsväg till, sa Glud.

– Det är relativt enkelt att komma hit men svårare att åka härifrån, sammanfattade Roger Högberg, butikschef på Willys, situationen.

Sedan dess har ingenting hänt på platsen, ja förutom Julas etablering då.

– Jag förstår inte varför kommunen måste ligga steget efter hela tiden, säger Kent Lundin.

Att det är trafikproblem på platsen kan göra att kunder drar sig från att åka till området för att göra sina inköp.

– Det är klart att det kan påverka. Jag har aldrig upplevt något liknande i det här området. Det var besvärligt redan innan, men nu var det extremt mycket folk, säger Kent Lundin.

Annons
Annons
Annons