Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionsenlig missionsdag i Själevad

SJÄLEVAD.Traditionsenligt hölls i lördags missionsdag i Själevads församlingshem då det samlades in pengar till Svenska kyrkans mission.
– Och då brukar det bli fulla hus, säger diakonen Barbro Lundgren.

Annons

Och visst blev det tämligen ont om sittplatser när man kommit fram till programpunkten auktion.
Många gjorde riktiga fynd när Kjell Lundqvist ropade ut allt från dukar till hjortronsylt. Ett träfat som i hemslöjdsaffärerna gick exempelvis bort för 200 kronor men kostar närmare det dubbla i hemslöjdsaffärer och 75 hembakta struvor fick en person ge 100 kronor för.
Innan auktionen hölls musikstund med Barbro Bylund från Gullänget vid flygeln och åhörarna fick också chansen att sjunga med.
I lokalen fanns även försäljning av bröd och stickade sockar och vantar. Där hittade också barnen sitt favoritställe, en fiskdamm där de kunde fiska gratis. För de hungriga eller fikasugna fanns också tillgång till soppa, smörgåsar och kaffe med kaka.
Under eftermiddagen uppträdde Örnsköldsviks gymnastikklubbs svenska mästare i rytmisk gymnastik med sitt uppvisningsprogram som höll hög klass och blev ett uppskattat inslag. Och lite senare var det dags att göra nya fynd i auktionens andra del.
De insamlade pengarna går till Svenska kyrkans mission.

KJELL E HÄGGLUND

Annons
Annons
Annons