Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka på hemmaplan efter strapatsrik resa

/
  • Jörgen Ödling har genomfört en strapatslik resa. Nu pustar han ut med nära och kära på hemmaplan, vid Gullviks havsbad.
  • Nära, men ändå så långt borta. Ö-viksbon Jörgen Ödling har fortfarande runt 50 mil att paddla innan han når sitt mål.
  • Jörgen Ödling har genomfört en strapatslik resa. Nu pustar han ut på hemmaplan, vid Gullviks havsbad.

Det är hans livs resa. Och ännu är den inte över. Men efter 190 mils paddlande i havskajaken passade Ö-viksbon Jörgen Ödling på att pusta ut på hemmaplan.

Annons

I maj skrev ÖA om Jörgen Ödling, som motade 50-årskrisen i grind genom att bestämma sig för att paddla havskajak längs hela Sveriges kustband. Från Svinesund vid norska gränsen till Haparanda.

Än är han inte i mål. Men efter 50 dagar till sjöss - och 190 av 240 mil avklarade - hoppade han i land vid Munkudden utanför Gullviks havsbad i lördags. Där möttes den brunbrände äventyraren av en stor skara familj, släkt och vänner.

– Det känns som att jag nästan har gått i mål, men jag försöker slå bort de tankarna. Jag har väl 15 dagar kvar ungefär, säger Jörgen Ödling.

Resan längs västkusten blev strapatsrik. Kajaken slet sig och försvann utanför Orust och vid ett tillfälle flög hela tältet ut i havet. Men med undantag av en öm nacke och bortdomnade fingrar ser Jörgen Ödling ut att må oförskämt bra.

Snart är han tillbaka hos familjen i Bonäset. Till vissas stora lycka.

.– Frugan var väl lite chockad i början. Men nu tycker hon att det har gått bra, förutom att det har varit trist att klippa gräsmattan i två månader, skrattar Jörgen Ödling.

Annons
Annons
Annons