Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terapeuten misstänks ha utnyttjat tre kvinnor

/
  • Mannen från Örnsköldsvik är misstänkt för att i tre fall ha utnyttjat kvinnor sexuellt som varit i beroendeställning.

Mannen från Örnsköldsvik är misstänkt för att sexuellt ha utnyttjat tre kvinnor.

Samtliga tre befann sig i beroendeställning.

– Han förnekar brott, sa mannens advokat Marie Thors när tingsförhandlingen inleddes.

Annons

Brottsligheten som mannen i 55-årsåldern är misstänkt för ska ha inletts sommaren 2009.

När det äntligen var dags för tingsförhandlingar skedde de bakom stängda dörrar i Härnösand. Förhandlingarna planeras bli klara sent i eftermiddag.

Av de tre kvinnorna som stämt den före detta terapeuten på Örnsköldsviks kommun var bara två på plats i Sal 1 när förhandlingen inleddes i går morse.

Enligt stämningen har den behandlande terapeuten vid ett flertal tillfällen varit på en av kvinnorna mellan augusti och oktober 2009. Han ska då ha förmått kvinnan att företa och tåla sexuella handlingar genom att allvarligt missbruka hennes beroendeställning.

De sexuella handlingarna som beskrivs i stämningsansökan rör sig om kramar och kyssar – och att han tagit på hennes bröst, att han förmått henne att ta på hans kön, samt att de haft samlag.

Under sommaren 2009 ska mannen också ha inlett sina sexuella kontakter med kvinna nummer två. Det rör sig om en tidsperiod mellan juni 2009 och september/oktober 2010. Någonstans i Örnsköldsvik misstänks mannen ha förmått kvinnan till sexuella handlingar genom ytterligare missbruk av beroendeställning.

Handlingarna ska ha bestått i kyssar, att han smekt henne utanpå kläderna och tagit hennes hand och lagt den på sitt kön.

I det tredje fallet rör det sig om våren och sommaren 2010. Mannen ska vid ett flertal tillfällen ha förmått en tredje kvinna, som befann sig i beroendeställning, att tåla sexuella handlingar. Mannen misstänks ha smekt kvinnan, dels utanpå kläderna, dels på hennes nakna bröst och underliv. Han ska också ha fått henne att smeka honom utanpå kläderna, och ta på hans nakna kropp och kön.

Under de två förhandlingsdagarna kommer totalt fem vittnen att höras av kammaråklagare Stina Sjöqvist.

Mannens advokat Marie Thors meddelade rätten att hennes klient förnekade brott i fall efter fall.

I eftermiddag någon gång kommer Stina Sjöqvist att lägga fram sina yrkanden. I går meddelade kvinnornas målsägandebiträde Ulf Holst att samtliga tre kräver 75 000 kronor för kränkning. Totalt har kvinnorna även ett krav på sammanlagt 86 600 kronor för sveda och värk i form av psykiskt lidande.

Annons
Annons
Annons