Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svårt att upptäcka dem"

/
  • Gulli Zakrisson, Enfrid Zakrisson, Carl-Eric Forsberg, Roland Nordin och Edit Persson träffas för att spela boule i Mellansel. Den senaste tiden har det anmälts flera inbrott i fritidsfastigheter i Mellansel.

Mellansel är en av de orter där det anmälts inbrott den senaste tiden.

I augusti har flera fritidshus haft påhälsning – och tidigare i sommar drabbades idrottsföreningen.

Annons

Den senaste polisanmälan gäller ett inbrott i en fritidsfastighet i Mellansel mellan onsdag och lördag förra veckan. Då stals verktyg och mopeddelar från en förrådsbyggnad.

De PRO-medlemmar på orten som i går träffades vid boulebanan, känner dock ingen oro för inbrott.

– Jag tycker det är ganska lugnt, man har inte märkt av något här på samhället, säger Carl-Eric Forsberg, som också är kassör i Mellansels intresseförening.

– Vissa tider är det ligor som är ute. De har kommit på att det finns många fastigheter inåt landet, med byggnader som har hänglås. Där finns saker som kan säkert kan säljas vidare. Men det är nog svårt att upptäcka de som bryter sig in, då ska man nästan ta dem på bar gärning, säger Roland Nordin.

– Antagligen har de varit ute och kollat läget först och sett att husen är tomma, säger Carl-Eric Forsberg.

Mellansels IF har råkat ut för flera inbrott på idrottsplatsen Tallparken, senast i början av sommaren. Även där har skadegörelsen varit den svåraste biten.

– För en liten förening blir det dyra pengar, bara självrisken är dyr. Det blir mycket materialförstörelse och extra arbete, det har vi egentligen inte tid med. Och det är en trygghet för bygden om det inte är några inbrott, säger föreningens ordförande Hans Byström.

Annons
Annons
Annons