Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor insats vid brand i Kubbe

/

Räddningspådraget var stort när en villa i Kubbe utanför Örnsköldsvik började brinna. Vid 10-tiden arbetade 20 man med branden.

Annons

Klockan 04.35 kom det första larmet om en villabrand i Kubbe utanför Bredbyn i Örnsköldsviks kommun.

Enligt polisens förundersökningsledare var det teven i vardagsrummet som började brinna, och orskade den stora branden. Arne Persson, chef i beredskap vid räddningstjänsten berättar om läget.
- Det är en villa i Kubbe som det tagit sig i. Vi försökte komma åt branden men den spred sig in i väggar och upp på vinden, säger Arne Persson.

När allehanda.se når Persson strax efter 9-tiden under söndagsmorgonen är det ett stort räddningspådrag på platsen.
- Vi är på plats fortfarande och har ungefär 20 man på plats, säger Arne Persson.

Deltidsstyrkan från Solberg, Bredbyn och Moliden var på plats, plus den ordinarie styrkan från Örnsköldsvik. Huset som började brinna är en vanlig villafastighet och familjen var hemma när branden startade. Enligt polisens uppgifter bodde ett par med sin dotter i fastigheten.

Polisen rapporterar att två personer förts med ambulans till sjukhus, då de kan ha dragit i sig en del rök i samband med branden. När det gäller fastigheten, så är den rejält rökskadad och står nätt och jämnt kvar på platsen.
- Huset står kvar, och har inte brunnit ner - men det blir mycket som tar skada även om själva huset står kvar, säger Arne Persson.

Vid 11-tiden drog sig stora delar av styrkan från platsen, då branden kunde hållas under kontroll. Kvar lämnades Bredbystyrkan som bevakar fastigheten med fyra personer fram till klockan 17.00. Därefter reduceras styrkan till två personer.

Polisen har inga misstankar om brott i samband med branden.

Annons
Annons
Annons