Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor bilträff planeras i Örnsköldsvik

/
  • Conny Sjöberg har lagt ner mycket tid inför planeringen av Oktoberträffen som arrangeras i Örnsköldsvik den 6 oktober.

650 personer har redan tackat ja till att delta i Oktoberträffen i Örnsköldsvik.
Den 6 oktober ska arenaområdet fyllas med bilentusiaster från hela Norrland.

Annons

Redan förra året anordnade Conny Sjöberg en bilträff i Örnsköldsvik. Den gången samlades hundratals personer utanför Willys. Bilentusiaster från såväl Umeå och Sundsvall anlände. Efter det lyckade arrangemanget har ett nytt planerats. Evenemanget administreras via Facebook, och redan har över 650 personer tackat ja till att delta under Oktoberträffen i Örnsköldsvik.

I fredags landade beslutet från polismyndigheten i Conny Sjöbergs brevlåda. Han fick tillstånd att anordna bilträffen på arenaområdet.

– Det känns fantastiskt roligt. Kul att jag till slut fick hjälp av kommunen på ett bra sätt, säger Conny Sjöberg.

I det första läget var kommunen inte intresserade av att hjälpa till med ett område för bilträffen, berättar Conny. Efter ett nytt försök ställde sig kommunen positiva till arrangemanget och efter en del pappersarbete stod det klart att träffen har fått tillstånd.

– Nu har jag fått alla papper, och det är ingen fara - allt är grönt, säger Conny Sjöberg.

Arrangemangets syfte är att knyta samma bilintresserade.

– En del är att få de olika genrerna inom bilbranschen att umgås. På det här sättet kan vi skapa nya vänner som har samma intresse. Tanken är att det ska finnas något kul att göra för bilintresserade, och det ska inte behöva kosta en massa pengar. Det här blir som en avslutning av bilsäsongen, säger Conny Sjöberg.

Intresset för träffen har varit stort, och antalet anmälda till evenemanget stiger för varje dag.

– Ifrån Umeå kommer det att gå en karavan till Örnsköldsvik med närmare 40 bilar, och det kommer även gå en karavan från Sundsvall med omkring 15 bilar, säger Conny Sjöberg som räknar med att det blir någonstans mellan 200 och 250 bilar på träffen.

– Min medarrangör tror att det blir uppemot 350 bilar.

Klockan 18.00 den 6 oktober är det dags för de bilintresserade att träffas utanför Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

– Senare under kvällen blir det en cruising som kommer gå genom centrala Örnsköldsvik.

Sjöberg själv har ett stort bilintresse, vilket gjorde att han beslutade sig för att anordna träffen.

– Förarbetet har tagit mycket tid och jag har knappt fått sova ordentligt på nätterna - så det känns skönt att allt är klart nu. Jag har alltid haft ett stort bilengagemang, varit intresserad av motorer och att åka fort. Möjligheten att hjälpa bilintresserade gör att jag anordnar träffen, säger Conny Sjöberg.

Klicka här för att komma till arrangemangets Facebook-sida

Annons
Annons
Annons