Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sönderskurna däck skapar oro

/

En 32-årig man i Gullänget fann i måndags sin bil med sönderskurna däck – för andra gången. Nu är han rädd att det sker igen.

Annons

Det var för ett par månader sedan som det hände första gången. Den 32-årige mannen, som önskar vara anonym, fann sin bil med sönderskurna däck på Ekvägen i Gullänget. Han polisanmälde händelsen och tänkte att det var ett busstreck.

Men när han kom till parkeringen i måndags morse hade det hänt igen.

– Jag fick en chock. Jag trodde att någon bara släppt ut luften, men sedan såg jag knivjacken i däcken. Jag tittade på de andra bilarna som stod på parkeringen, men det var bara min som var drabbad.

– Nu känner jag att det är personligt. Jag är inte ovän med någon och har två småbarn. Sedan är det kostsamt – det rör sig om ungefär 10 000 kronor som jag har lagt ut för åtta däck.

Mannen riktar kritik mot polisen, som inte skickade någon patrull till platsen när anmälan gjordes i måndags.

Leif Sundin är förundersökningsledare vid Örnsköldsvikspolisen.

– Skadegörelse där det inte finns några vittnen är jättesvåra fall, säger han och förklarar att polisanmälningar som rings in kan tas emot på andra platser landet – där det är en operatör ledig för stunden – vilket gör att beslutet om att skicka en patrull kanske inte tas i närområdet.

– Ibland kan vi tycka att vi skulle ha varit där, särskilt om det gäller stölder eller skadegörelse. Vi vill åka ut mer och göra tekniska undersökningar. Vår målsättning är att om det går att säkra spår, då ska vi göra det, säger han.

Den 32-årige mannen känner nu oro att något ytterligare kan hända.

– Jag känner mig inte trygg där jag bor nu och jag vet inte om jag vill bo kvar här. Det hade kanske varit annorlunda om jag inte haft barn, men det värsta är att vi alla blir drabbade. Samtidigt som jag vill flytta, tänker jag "kommer den här personen att söka upp mig igen?", säger han.

Annons
Annons
Annons