Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallen åtgärdas

BREDBYN. Klinkerplattorna i Bredbynskolans simbassäng lossnade i fogmassan och ställde sig på kant. Därför stängdes bassängen i september.
När saken åtgärdats höll det i en dag. Nu är hela botten uppriven och man hoppas kunna ta bassängen i bruk före jul.

Annons

Bredbyns rektorsområde och alla elever som använder simbassängen på idrottstimmarna har inte kunnat simma sedan i september. Årskurs tre, inte minst elever som åkt buss en dag i veckan till den obligatoriska simundervisningen, har inte kunnat simträna under hela hösten. Därmed har de också missat efterlängtade biblioteksbesök i Bredbynskolan.
Det är ett stort avbräck för oss. Skolan nyttjar simhallen på idrottstimmarna vilket omfattar alla elever, från 6-16 år. Det drabbar treorna särskilt hårt eftersom vi har en skyldighet att ge dem simundervisning.

IMPORTERAS FRÅN ITALIEN
Våra sex byskolor brukar komma en gång i veckan under hela läsåret, säger Jan-Olof Olsson, biträdande rektor och platsansvarig för Bredbynskolan.
Det som orsakat problemen, är att fogmassan mellan klinkerplattorna i bassängen lossnat och plattorna ställt sig på kant. Jan-Olof Olsson insåg att det skulle kunna orsaka personskador och därför stängdes simhallen omedelbart.
Tekniska kontoret uppdrog till en entreprenör att reparera bassängen. Men hantverkarna fick vänta på klinikerplattorna eftersom de importeras från Italien. När de väl anlände tog det inte lång tid att byta ut skadade plattor. Reparationen höll en dag, sedan ställde sig nya klinkerplattor på kant och bassängen fick stängas igen.
Man blir lite bestört, simhallen är viktig för Bredbyn. Det är jättemånga människor som simmar. Personal på skolan simmar innan jobbet, en del redan vid halvsju på morgonen, säger Jan-Olof Olsson.

FÅR TRÄNA NÄSTA ÅR
När ÖA besöker simhallen är hantverkare i full gång med att slipa bassängbotten. Så gott som alla klinikerplattor ska bytas ut, utom ett smalare fält i mitten med rörelsefogar.
Nu är det bestämt att vi ska byta alla för att det inte ska hända igen och vi ska gardera oss genom att lägga in rörelsefogar, säger en av hantverkarna.
Det ska inte behöva dröja längre än till slutet av januari, kommer plattorna tror jag vi kan har det klart före jul, säger hantverkaren.
När bassängen väl är renoverad dröjer det i alla fall en vecka innan bassängen kan tas i bruk.

EVA GIDLUND

Annons
Annons
Annons