Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sena julhälsningar

Örnsköldsvik. Julhälsningen kom efter jul i år. Åtminstone för många Örnsköldsviksbor.
– Det var i dag som de flesta julkorten kom; det är nu vi har haft värsta ruschen, berättar en brevbärare för ÖA.

Annons

Många har vänt sig till ÖA och undrat över varför julkorten inte kommit i tid trots att hälsningarna enligt Postens önskemål lagts på lådan senast den 17 december.
Nog tror jag att 99 procent av de kort som skickats i tid har delats ut. Men sedan är det ju trots allt så att många skriver otydligt och inte minst har en adressbok som borde ha uppdaterats för ett bra tag sedan, säger Kent Nilsson vid postterminalen i Umeå.
Faktum är dock att många har fått vänta lite extra på sina julkort.
Jag tror inte de har klarat av allt vid postsorteringen i Umeå, berättar en brevbärare vid ett av de större postnummerområdena i Örnsköldsvik.
I dag har det varit värsta dagen för oss och de säger att det inte ska bli något lugnare på fredag.
Oavsett sena kort eller inte anser Kent Nilsson vid postterminalen i Umeå, dit alla Örnsköldsviksbors kort och brev sorteras, att de har haft fullt upp en längre tid.
Tror att vi har haft ungefär 100 extrapersoner som jobbat med att sortera julkort. Dessutom har vi haft en extralokal på stan för just detta ändamål. Men det är alltid svårt att beräkna vilken arbetsinsats som krävs och hur många kort som kommer att skickas, säger han.
Sammantaget har dock Posten inte fått utstå mer klagomål än vanligt.
Visst har vi haft jobbigt och visst dyker det alltid upp problem, men det mesta har funkat, säger Kent Nilsson, och påpekar att de flesta julkort som inte dykt upp i tid, kan hänvisas till tre kategorier:
Kortet har lagts på lådan för sent
Otydlig skrift
Knepig adress (gammalt postnummer)

TORBJÖRN BERLIN

Annons
Annons
Annons