Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Satsa på Arenan istället"

/

Alliansen i Örnsköldsvik vill sälja Folkets Park. Istället vill man satsa på Fjällräven Center.
– Stråket mellan Arenan och Arken kan bli en spännande mötesplats, säger Dan Olsson (C), oppositionsråd.

Annons

De senaste avslöjandena kring kommunens mångmiljonstöd till Parken, har fått Alliansen att tänka i nya banor. Man har formulerat ett alternativ.

– Vi har sedan länge varit av den uppfattningen att satsningar på Parken har varit som att slänga pengar i sjön. Men nu gäller det att tänka framåt. Det stora problemet är i grund och botten inte bidragen, utan att det knappt händer någonting uppe på Parken längre, säger Soledad Henriquez (KD), gruppledare.

Med andra ord, att miljonerna skulle göra mer nytta i någon annans händer än i händerna på ledningen för Parken.

– Modo Hockey är en trovärdig aktör som faktiskt kan få saker att hända. Att satsa på Modo är tillväxtfrämjande. Man har ett starkt varumärke och dessutom förankring i näringslivet, säger Soledad Henriquez (KD), gruppledare.

– När man från klubbens sida nu säger sig vilja bredda utbudet i Arenan med mer verksamhet, är det rimligt att kommunen är med på tåget.

Alliansen tror att Parken går att sälja. En driftig företagare skulle exempelvis kunna omvandla Parken till ett attraktivt bostadsområde, resonerar man.

– Parken har spelat ut sin roll. När det gäller sammankomster och konferensverksamhet finns modernare och fräschare lokaler. Stråket mellan Arenan och Arken kan bli en spännande mötesplats, säger Dan Olsson (C), oppositionsråd.

Hamnstråket skulle dessutom kunna profileras mot turister, inte minst med nya hotellet i åtanke. Och bli ett upplevelseområde med en bred palett: hockey, konferenser, föreläsningar, teater och konserter. Så tänker Alliansen.

– I och med borgenåtagandena gentemot Modo ligger det dessutom i kommunens ekonomiska intressen att säkra en långsiktig lösning för Arenan, säger Henriquez.

Med detta utspel visar även Alliansen sitt öppna stöd till Modo Hockeys vd Anders Trollsås och hans idéer. Även han ser gärna att Arenan utvecklas i en liknande riktning.

– Det är positivt om det finns en bred vilja att vara med oss och utvecklas. Från vår sida ser vi stora möjligheter att erbjuda mer aktivitet i Fjällräven Center, säger Trollsås.

Diskussioner pågår. Uppfattningen är att Arenan med enklare om- och tillbyggnader skulle kunna bli anpassningsbar. Och därför vara mer flexibel, för exempelvis mindre kulturella arrangemang och konserter – bli en mötesplats, även för förenings- och samhällslivet i Örnsköldsvik.

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Annons
Annons
Annons