Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är utsikten från nya hotellet

/

Så här kommer det att se ut.

Utsikten är från ett av rummen i det nya hotellet – på översta våningen.

– Man har hela Örnsköldsvik där ute, säger Ulf Ingvarsson på NCC.

Annons

Man får en känsla av att ha mer än Örnsköldsvik där ute när man står och kikar ut från det översta av hotellet som håller på att byggas i inre hamnen.

Det sista våningsplanet är på plats nu.

På torsdag och fredag – om inget konstigt inträffar – kommer locket att läggas på högt där uppe. När taket är på plats ska byggnaden vara bra precis 43 meter hög.

Det har skrivits och sagt mycket om hotellet i inre hamnen. Mest sades det innan spaden hade kommit i jorden, men det har varit mycket funderingar efter resans gång också.

– Det kommer inte att bli någon bostad för Peter Forsberg där uppe på översta våningen, säger NCC:s platschef Thomas Nargell – för andra gången.

Av 14 våningsplan blir det hotellrum på 10,5, kan man säga. Det går ett till receptionsdelen, ett till personalutrymmen och konferensytor, ett våningsplan blir så kallad installationsvåning – och högst uppe kommer halva ytan att upptas av bastu, relax och gym.

Kostnaden ser ut att hamna på 110 miljoner kronor, och som tidigare meddelats är planerad invigning den 1 april nästa år. Antalet rum blir 137, varav 21 kommer att utrustas med badkar.

– Tolvan kommer att bli en svitvåning, informerar Ulf Ingvarsson. Där finns möjlighet att kombinera rummen så att man får till stora sviter.

Annons
Annons
Annons