På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Rondell och utfartsväg ska lösa trafikkaoset

+
Läs senare
/

Trafiksituationen på Terminalvägen den gångna helgen är snart ett minne blott lovar kommunen. En rondell och en ny utfartsväg år på gång.

Redan tidigare var det problem att ta sig in på och ut från Terminalvägen när kommersen var som värst på Willys, Rusta, och de andra affärerna. När Jula öppnade blev det ännu värre rapporterade allehanda.se i går.

Att det skulle bli på det här sättet var rätt enkelt att räkna ut, och affärsidkarna på Terminalvägen gick redan ifjol ut och varnade för vad som skulle hända när Jula öppnar. Men ingenting hände trots farhågorna, men en rondell i korsningen Arnäsvägen/Terminalvägen är på gång – men den blir inte klar förrän till hösten.

Rondellbygget, som startar i juni, kommer till stor del att lösa trafikproblemet.

Nu ser det dock ut som att det blir, om inte en hundraprocentig lösning på problemet, så i alla fall en provisorisk lösning som lättar på trafiktrycket när det är som värst.

I Terminalvägens förlängning finns en gång- och cykelväg som går i en tunnel under E4 och upp på en anslutningsväg till Hästmarksvägen. Vägen är fullt körbar för bilar.

Normalt är det inte tillåtet att köra bil där och två stora stenbumlingar förhindrade det så sent som i går. Men faktiskt var det någon som flyttade bumlingarna mitt på dagen i fredags, så en och annan som kände till vägen körde den då.

Nu öppnar kommunen den vägen – vilket för övrigt ställdes i utsikt redan ifjol.

– Vägen blir enbart tillåten för utfart, det vill säga blir den enkelriktad, säger Kjell Yngvér som är chef på kommunens trafikenhet.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons