Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen valde Källström

/

Regeringen har under torsdagen utnämnt LRF:s vd Anders Källström till ny ledamot i Tillväxtverkets styrelse. "Jag är glad över utnämningen".

Annons

Anders Källström har sedan 2009 varit vd för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Källström från Örnsköldsvik har tidigare varit kommunalråd i Örnsköldsvik, vd för Allehanda Media och styrelseordförande i Modo Hockey.

Nu tar sig Källström även in i Tillväxtverkets styrelse.
– Tillväxtfrågor är något som jag känner starkt för och som jag arbetat mycket med. Inte minst i Norrland, där jag har mitt ursprung, är dessa frågor helt avgörande. Vikten av att hela Sverige ska växa kan inte nog poängteras, säger Anders Källström i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket arbetar med att underlätta till förnyelse i företag och regioner.
– Jag är glad över utnämningen. För att kunna bidra till att skapa tillväxt behöver man se utvecklingspotentialen hos svenska företag och vad som kan underlätta deras vardag. Det är till exempel viktigt med mer likvärdiga konkurrensvillkor och mindre av orättfärdig kontroll. Här kan jag bidra med erfarenheter och kunskaper från fler olika delar av näringslivet – inte minst från de gröna näringarna, säger Anders Källström.

Annons
Annons
Annons