På allehanda.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Projekt fångar en dag i världen

+
Läs senare
/

Vill du fota din värld och ta del av andras? Då har du chansen i morgon, tisdag den 15 maj. Tiotusentals personer från hela världen har redan anmält sig till projektet Aday.org. Hur skulle du bildsätta en dag i Ångermanland?

– Syftet är att skicka ett meddelande till samtiden, men också till framtiden. Frågar du Desmond Tutu så hoppas han att det ska leda till bättre förståelse mellan människor och kulturer, säger Jeppe Wikström, fotograf och grundare av stiftelsen Expressions of Humankind som ligger bakom projektet, till TT.

Redan har tiotusentals fotografer från 190 länder registrerat sig på hemsidan för att den 15 maj fota och ladda upp bilder på sin värld. Och fotograferna, proffs som amatörer, kommer från alla delar av samhället.
– Vi har astronauter och presidenter men också barn, studenter och fiskare, alla möjliga människor har redan har signat upp.

Projektet är globalt men drivs från Stockholm. Och alla bilderna ska bevaras, både på en sajt och i form av en bok med de tusen bästa bilderna. Och i höst blir det utställning på Kulturhuset i Stockholm och Världskulturmuseet i Göteborg.
– Jag hoppas att hela registret av människor från alla delar av jorden och alla åldrar och yrkesgrupper kommer att delta.

(TT)

  • Fotoprojektet

    Aday.org

    Alla bilderna ska bevaras till eftervärlden och är öppna för alla att se på hemsidan www.aday.org från den 30 maj.De tusen bästa bilderna väljs ut och presenteras i form av en bok. De ska också visas genom utställningar på Kulturhuset i Stockholm och på Världskulturmuseet i Göteborg. Utställningarna öppnar den 9 november.

    Källa: Jeppe Wikström (TT)

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons