Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt fångar en dag i världen

/
  • Hur skulle du bildsätta en dag i Ångermanland? Under tisdagen går startskottet för ett globalt fotoprojekt där alla kan delta.

Vill du fota din värld och ta del av andras? Då har du chansen i morgon, tisdag den 15 maj. Tiotusentals personer från hela världen har redan anmält sig till projektet Aday.org.
Hur skulle du bildsätta en dag i Ångermanland?

Annons

– Syftet är att skicka ett meddelande till samtiden, men också till framtiden. Frågar du Desmond Tutu så hoppas han att det ska leda till bättre förståelse mellan människor och kulturer, säger Jeppe Wikström, fotograf och grundare av stiftelsen Expressions of Humankind som ligger bakom projektet, till TT.

Redan har tiotusentals fotografer från 190 länder registrerat sig på hemsidan för att den 15 maj fota och ladda upp bilder på sin värld. Och fotograferna, proffs som amatörer, kommer från alla delar av samhället.
– Vi har astronauter och presidenter men också barn, studenter och fiskare, alla möjliga människor har redan har signat upp.

Projektet är globalt men drivs från Stockholm. Och alla bilderna ska bevaras, både på en sajt och i form av en bok med de tusen bästa bilderna. Och i höst blir det utställning på Kulturhuset i Stockholm och Världskulturmuseet i Göteborg.
– Jag hoppas att hela registret av människor från alla delar av jorden och alla åldrar och yrkesgrupper kommer att delta.

(TT)

Annons
Annons
Annons