Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problemen med nätet fortsätter

/
  • Problemen med mobilnätet fortsätter. Under lördagsförmiddagen uppgav Telia att det förekommer störningar vid Gullvik utanför Örnsköldsvik.

Det råder fortsatta problem med mobilnätet i Ångermanland. På lördagsmorgonen rapporterades störningar utanför Örnsköldsvik.

Annons

Under fredagen hörde många läsare av sig till allehanda.se och berättade att mobilnätet inte fungerade som det ska. Flera av dem bodde i eller i närheten av Undrom, men Telia Soneras driftledare hade inga uppgifter om något fel.

– Jag och min fru har inte kunnat använda mobiltelefonerna sedan i går förmiddag. I morse ringde jag till Telia Sonera men de visste ingenting om något fel. Jag har aldrig varit med om det här tidigare, säger Juha Lindström, boende i Grillom, Sollefteå kommun.

Han berättar att han och hans fru båda är sjuka, hon i sjukdomen KOL och han med hjärtproblem, och att det är en stor ottrygghet att inte mobiltelefonerna fungerar. Om något skulle hända kan mobiltelefonen vara helt avgörande.

– Vi har ju den fasta telefonen men det är inte alltid den är nära till hands, säger han.

Andra läsare som hört av sig till allehanda.se styrker Juhas berättelse om att Telia Sonera varit ovetande om felet när de ringt och gjort felanmälan.  

På lördagsmorgonen uppgav Telia Sonera på sin hemsida att det förekommer störningar i mobilnätet. Den utpekade platsen är vid Gullvik sydost om Domsjö. Felet påverkar 3g-nätet och mobila datatjänster. Beräknad tid för när problemet ska vara avhjälpt är klockan 20.00 under lördagskvällen. Orsaken till felet anges inte.

Är du drabbad? Hör av dig till oss!

Annons
Annons
Annons