Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktik ledde till nystartsjobb och provanställning

/
  • Anders Jensen jobbar på Nylanders Bil och är leverensansvarig men har även en hel del andra uppgifter.
  • Anders Jensen är en av alla dem som har fått ett nystartsjobb, och han är glad över den möjlighet han fått.

Efter en jobbig tid som arbetslös vände det för Anders Jensen. En praktikplats på Ulf Nylanders Bilar ledde till ett nystartsjobb med provanställning
– Fler arbetsgivare och arbetstagare borde ta chansen att kombinera praktik med ett nystartsjobb, säger Anders Jensen.

Annons

Anders Jensen är 27 år och uppvuxen i Själevad. Han har ända sedan barnsben varit intresserad av att skruva i fordon.

– Jag har det nog i modersmjölken. Farsan hade en bilfirma och det är väl där det kommer ifrån. Jag själv började med att skruva i cykeln, sen fortsatte det med moppen, epatraktorn och nu är det bilar.

Intresset för bilar växte sig så stort att Anders själv startade en bilverkstad, men där tog jobbet över mer och mer av hans liv. Utöver de vanliga arbetsuppgifterna tillkom nu också det administrativa, pappersarbetet.

– Det blev ofta 14 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Det blev för mycket och det gick inte en dag när jag jobbade mindre än tio timmar.

Efter sommaren förra året blev Anders Jensen arbetslös och en jobbig tid följde.

– Det absolut svåraste när man är arbetslös är att komma upp om dagarna, att hitta motivationen. Sen är det enerverande att gå utan jobb. Jag tycker om att jobba och ville hela tiden ha ett jobb under den tiden.

Men via sin jobbcoach på arbetsförmedlingen fick Anders hjälp.

– Jag träffade honom under en tid och han visste vad jag kunde och hade kontakter. Han kände till att Ulf Nylanders bilar funderade på att anställa.

En tremånaders praktiktid följdes upp med en provanställning genom modellen nystartsjobb fram till den 1 juli i år.

– Hade inte den här möjligheten funnits hade vi inte anställt någon. Vi har fått bra hjälp av arbetsförmedlingen, säger Nylanders Bils delägare Kicki Edlund.

Anders arbetsuppgifter är många, bland annat service av bilar, däckbyten och tvättning även om hans titel är leveransansvarig. Fram till den 1 juli har alltså Anders Jensen på sig att visa vad han går för så att arbetsgivaren vill ha honom kvar på företaget.

Annons
Annons
Annons