Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser utreds efter krogbråk

/
  • Biträdande närpolischef Dick Danielsson har upprättat en anmälan som berör polisernas hantering av ett krogbråk förra helgen.

En för kvällen ledig ordningsvakt misstänks ha sparkat en man i huvudet vid ett restaurangbesök. Poliserna på plats upprättade ingen anmälan. Nu har polisens agerande anmälts.

Annons

Ett bråk på en restaurang beskrivs i en ordningsvaktsrapport och berättelsen stärks av ett flertal personer som bevittnade händelsen. Det handlar om två personer som hamnade i luven på varandra förra helgen. En ordningsvakt tog emot ett slag i ansiktet av en man i 40-årsåldern innan han bröt ner honom och sparkade till mot ansiktet. Enligt vittnen blev mannen groggy och fick skador i ansiktet. Ordningsvakten som var på restaurangen privat greps i det första läget av en ordningsvakt i tjänst.

Två poliser anlände, förhörde den civile ordningsvakten men omhändertog istället mannen i 40-årsåldern som fick sova ruset av sig i arresten.

– Det har inträffat en incident, och jag har polisanmält en person. I övrigt vill jag inte kommentera saken mer, sa ordningsvakten några dagar efter händelsen.

I ordningsvaktsrapporten beskrivs kvällen enligt följande: "I allmänhet bra stämning, dock aningens hög berusningsnivå på sina håll. En person gripen för misshandel. Personen i fråga sparkade en kille i huvudet när han låg ner på golvet".

Allehanda.se har varit i kontakt med vittnen till händelsen.

– Jag såg när min kompis flög på den privata ordningsvakten och därefter ramlade i backen innan han fick en spark mot huvudet.

– Det som är mest anmärkningsvärt är hur poliserna agerade, att de inte gjorde något mot personen som sparkade. De ville heller inte berätta vad som skulle hända med min kompis, trots att jag frågade flera gånger.

Sparken mot 40-åringens huvud inträffade klockan 22.23 lördagen den 29 september enligt ordningsvaktsrapporten. Det dröjde till tisdag den 2 oktober innan polisen tog upp en anmälan.

– Jag fick reda på vad som hände i måndags kväll (1 oktober) och har upprättat en anmälan avseende misshandel där det pågår förundersökning, säger den biträdande närpolischefen Dick Danielsson och fortsätter:

– Jag har också upprättat en polisanmälan avseende hanteringen i ärendet som jag hemställt till Riksenheten för polismål.

Generellt sett görs den här typen av anmälningar när det sker felaktigheter inom polisverksamheten. Det kan vara enskilda arbetstagare som gör fel, eller administrativa misstag.

Förundersökning pågår där mannen i 40-årsåldern och ordningsvakten misstänks för misshandel. När det gäller den interna utredningen mot poliserna har åklagare ännu inte fattat beslut om att inleda en förundersökning.

Annons
Annons
Annons