Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vet inte vad som har hänt med 16-månadersbebisen

/

I går hade polisen fortfarande ingen aning om vad som hade hänt med det lilla barn, som saknas i samband med omhändertagande av den narkotikapåverkade mamman.

– Det var vi som kopplade in socialjouren, men vi vet ingenting, säger Maria Näslund.

Annons

Fallet med den 16 månader gamla bebisen, som polisen fick vetskap om i samband med att mamman hade överdoserat narkotika, är minst sagt märkligt – vilket också polisen i Örnsköldsvik anser.

– Det var vi som slog larm och kopplade in socialjouren. Vi behöver bara veta att barnet är hittat och inte far illa – och det är också nödvändigt att vi vet till vem inom socialtjänsten vi ska vända oss – om någon ger oss tips om barnet, säger Maria Näslund, polisens förundersökningsledare.

Maria Näslund säger också att oron för barnet finns eftersom de har fått höra att pappan också var så pass påverkad, att han inte var kapabel att bära barnet.

– Det har vi fått veta av kamrater till pappan, säger hon och tillägger att hon själv försökte nå socialtjänsten i torsdags – utan att lyckas.

Hon säger också att andra anhöriga har hört av sig till polisen för att få veta om barnet har kommit till rätta eller fortfarande far illa.

– Vi hade förväntat oss en återkoppling eller fortsatt samarbete, eftersom både vi och socialtjänsten sökte efter barnet och pappan under natten, säger Maria Näslund, som väntade på att få tala med socialtjänsten i går eftermiddag – och kanske få svar på en del frågor.

Mats Gidlund är tillförordnad chef för socialt stöd på kommunen och han säger att han inte kan svara på om barnet har tagits om hand eller inte.

– Generellt kan jag inte uttala mig. Har polisen funderingar om enskilda ärenden där de är inblandade kan de ta kontakt med oss. Sådana frågor ska inte föras via pressen, säger han.

Annons
Annons
Annons