Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för halka

Annons

Nu när hösten är ett faktum väntar kalla och klara nätter, vilket ger frosthalka på vägarna. Polisen i Västernorrland varnar nu på sin Facebooksida för frosthalka på vägarna.

"Vi står inför den tid som är mest förrädisk då väglaget kan vara bra långa sträckor för att sedan plötsligt förvandlas till blixthalka. Särskilt utsatta områden är intill vattendrag och broar där fukten frusit på.", skriver Polisen i Västernorrland.

Enligt prognoser från SMHI kommer ttemperaturen i Ångermanland att ligga runt 2-5 plusgrader de närmsta två nätterna, men på natten mot fredag väntas temperaturen sjunka ner mot nollan och vi kan räkna med minusgrader. Samma gäller för natten mot lördagen, och natten mot söndagen kan det till och med bli flera minusgrader kallt.

Polisen uppmanar folk att köra försiktigt och hålla avståndet till bilen framför.

"Vänta inte för länge med att sätta på vinterdäcken - det däckslitage eller den miljöpåverkan som du orsakar är marginell i jämförelse med konsekvenserna av en avåkning/trafikolycka.", skriver Polisen.

Det är tillåtet att använda dubbdäck från och med 1 oktober eller annan tid om det finns risk för att det ska bli vinterväglag. Från och med 1 december måste du ha dubbdäck.

Annons
Annons
Annons