Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personlig assistent fick Vitsippepriset

ÖRNSKÖLDSVIK. Kristdemokraternas kommunfullmäktigegrupp delade i går ut 2001 års Vitsippepris till Elsie Gradin, personlig assistent till en elev på Tvillingsta.
Priset delades ut för tionde gången och varje år är det någon bland kommunens cirka 5 000 anställda som uppmärksammas för insatser litet utöver det vanliga.

Annons

Elsie Gradin har fungerat som personlig assistent till samma elev från 6 till 22 års ålder och är fortfarande hans stora stöd i livet utanför hemmet. Pojken är autistisk och har gjort mycket stora framsteg under dessa år.
Elsie Gradins insats är långt utöver det vanliga, sa gruppledaren Göran Sydhage när han delade ut priset. Hon har gjort en omvittnat god insats och är en synnerligen värdig mottagare av priset. Hennes insatser innebär att människor i hennes närhet får mer självförtroende, mer glädje i tillvaron och ökat människovärde.
I motiveringen till priset heter det att Elsie Gradin visat en unik förmåga att bistå, följa och stödja en ung människa till vuxen ålder. Hennes insatser är omvittnat extraordinära. Nyligen har hon tagit sig an ytterligare personer med funktionshinder.
Elsie Gradin sa att hon läst om rektorer och andra som fått detta pris men aldrig räknat med att själv bli uppmärksammad.
Det verkar som om jag gjort det mesta själv. Så är det naturligtvis inte. Den här pojken har underbara föräldrar och det finns också många andra som är till stöd och hjälp. Det är många som har del i hans mycket stora framgångar under senare år.
Priset har delats ut sedan 1992 då fastighetsskötaren Sten Sundell och fotterapeuten Monika Persson fick delat pris, 1993 kommunala musikskolan, 1994 rektor Stig Magnusson, 1995 dansläraren Stig Karlsson, 1996 kommunens alla dagbarnvårdare, 1997 Marie-Louise Sjölund (sköter skolmatserveringen i Sidensjö), 1998 fältassistenterna, 1999 skolvärdinnan Gertrud Bergström och 2000 rektor Nils Sylvin.

SVEN LINDBLOM

Annons
Annons
Annons