Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parken blåser av korgförbud

Folket Park har ändrat sig.

Det blir tillåtet att ta med sig egen fikakorg till konserten med Magnus Uggla nästa lördag.

– Vi fick massor av mejl, och folk hörde av sig, säger Andreas Olsson vid Go Event.

Annons

Förra veckan berättade ÖA om korgförbudet på Folkets Park i Örnsköldsvik. Medhavd fikakorg fick inte tas in på Folkets Park. Efter artikeln rasade läsarna på allehanda.se, och även Go Event som arrangerar tillställningen fick ett flertal mejl och samtal.

– Vi har fått massor av mejl, och folk har hört av sig. De ställer sig mer eller mindre frågande till varför de inte skulle få ta med sig en baguette, eller en sallad. Utearrangemangen på Folkets Park har ju varit väldigt förknippade med att besökarna får ta med sig en fikakorg- och filt.

Efter ett möte mellan Folkets Park och Go Event har Parken ändrat sig på en punkt. Det kommer vara okej att ta med sig förtäring på området, men inte dryck.

– Det känns skönt att de lyssnat på opinionen, säger Andreas Olsson.

Folkets Parks vd Eva Strömbäck berättar om beslutet.

– Det kommer vara okej att ta med sig till exempel en sallad eller en baguette men som vanligt kommer det vara totalförbud på all vätska, säger Eva Strömbäck.

Dryckesförbudet gäller såväl alkoholhaltiga, som alkoholfria drycker. När besökarna ska in på området kommer också en särskild kö för dem som tar med sig fikakorg att ordnas.

– Alla fikakorgar kommer gås igenom i den kön, säger Eva Strömbäck.

Folkets Park har även fått en del kritik, bland annat via kommentarsfältet på allehanda.se, om de långa köerna vid större arrangemang. Den biten tänker man lösa med bättre skyltning, och särskilda kassor för kontantbetalning.

– Besökarna får titta på skyltarna, vi skyltar till exempel till en del kassor där vi bara tar betalt kontant. Det finns skyltar på området och även försäljning inne i puben, säger Eva Strömbäck.

Bara besökarna håller koll på skyltningen, så blir det inga köer, enligt Eva Strömbäck.

– Besökarna behöver inte vara oroliga över att det kommer bli långa köer. Vi har gått igenom alla bitar tillsammans med Go Event, säger Strömbäck.

Annons
Annons
Annons