Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka vid vindkraftbygge - en till sjukhus med helikopter

/

En arbetsplatsolycka inträffade i Solberg under torsdagskvällen. En man föll åtta till tio meter vid bygget av ett vindkraftverk och skadade sig.

Annons

Räddningstjänstens deltidsstyrka i Solberg kallades till en arbetsplatsolycka i området under torsdagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 19.00 under kvällen. Enligt polisens uppgifter inträffade olyckan vid bygget av vindkraftparken i närheten av Solberg.

Deltidsstyrkan assisterade under omhändertagandet och hjälpte ambulanspersonalen att omhänderta mannen, som ramlat från dryga tio meters höjd, enligt polisens uppgifter.

Hur allvarligt skadad personen är, var under torsdagskvällen oklart. Det som står klart är däremot att polisens helikopter från Östersund kallats in, och transporterat mannen till sjukhuset i Östersund. Det var för dimmigt för att flyga till universitetssjukhuset i Umeå, varför mannen istället flögs till Östersund.

Länets förundersökningsledare, Lars-Åke Lemon berättar under kvällen att en polispatrull varit på plats i Solberg.
- Det är svårt att se något i området då det är kolsvart där ute just nu. Jag har precis pratat med patrullen som spärrat av området, säger Lars-Åke Lemon vid halv elva under torsdagskvällen.

En brottsplatsundersökning kommer genomföras, då händelsen klassas som en arbetsplatsolycka. Polisen i Örnsköldsvik kommer återuppta brottsplatsundersökningen när det blir ljusare under fredagen.

Enligt uppgifter till allehanda.se kan mannen ha fått ström i sig, vilket i sin tur kan ha gjort att han ramlat.

UPPDATERAD 07.00

Enligt akutmottagningen på Östersunds sjukhus är mannen allvarligt skadad, men mår efter omsträndigheterna gott.

Annons
Annons
Annons