Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbor klämdes fast i brinnande bil - avled

En svår singelolycka inträffade i Tegelträsk under onsdagen. Två personer från Ö-vik avled efter att ha blivit fastklämda i en brinnande bil.

Annons

Under onsdagen inträffade den andra dödsolyckan på lika många dagar i närheten av Örnsköldsvik. Under tisdagskvällen avled en man i 60-årsåldern efter att ha kört av vägbanan i höjd med Gerdal. Under onsdagen inträffade en ny olycka, i Tegelträsk, som ligger i utkanten av Västernorrland, i Åsele kommun. Olyckan inträffade bara 300 meter ifrån länsgränsen till Västerbotten.

Det var vid 16.00 en bil hamnade på sidan av vägbanan i en kurva vid Tegelträsk. Bilen slog i något hårt i diket och började brinna. Personerna i bilen satt fastklämda, och kunde inte ta sig ur fordonet. Mannen som är född 1936, och kvinnan född 1933, var bortom räddning.

I det första läget berättade polisen i Västerbotten att en person var fastklämd i bilen. När polis och räddningstjänst anlände såg de att två personer suttit fastklämda. De noterade också att fordonet var utbränt, vilket gjorde det svårt att identifiera vilka som befunnit sig i fordonet.

Senare under kvällen ringde en kvinna till länspolisen i Västernorrland. Hon väntade besök av sina föräldrar, men de kom aldrig.

– Paret är hemmahörande i Örnsköldsviks kommun, och var på väg till sin dotter när olyckan inträffade, säger Stig Allan Persson vakthavande befäl hos polisen i Västernorrland och berättar att polisen har underrättat de anhöriga om dödsolyckan.

Polisens tekniker kommer fastställa den slutliga identiteten på de avlidna.

– Det blir nog inte inte helt lätt med tanke på branden, säger Stig-Allan Persson.

Fordonet ska bärgas till polisstationen i Umeå där en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Annons
Annons
Annons