Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbo undanhöll skatt

En man i Örnsköldsviks kommun har åkt fast i Skatteverkets granskning av grov brottslighet. Han upptaxeras nu med 15 000 kronor i skatteböter.

Annons

Mannen, som är i 45-årsåldern och skriven i Örnsköldsviks kommun, arbetade under två år för ett utlandsregistrerat bolag. Under den perioden taxerade han ingen inkomst trots att företaget betalade ut cirka 130 000 kronor i lön. När skatteverket gjorde en granskning avslöjades fusket och både mannen och bolagets ägare ställdes inför rätta.

Domen har nu kommit och mannen skall betala 15 000 kronor i skatteböter. Företagets ägare, som är i samma ålder men hemmahörande i Borås kommun, debiteras med ett belopp på närmare 90 000 kronor. Han har uppgivit till Skatteverket att det var någon annan som drev bolaget – men den personen avled i september förra året.

Detta betyder inte per automatik att någon av parterna haft eller har någon direkt koppling till grov brottslighet. Skatteböter, eller skattetillägg som det formellt kallas, delas ut när man varit mycket oaktsam eller uppsåtligen undanhållit skatt.

Annons
Annons
Annons