Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt larm: Salmonellasmittade hamburgare återkallas

/

Hamburgare av märket Garant, som säljs hos bland annat Willys och Hemköp, återkallas på grund av salmonellasmitta.

- Vi fick ett varningsmeddelande om det direkt, säger Tommy Soini, butikschef på Hemköp Stora torget i Örnsköldsvik, till Allehanda.se.

Annons

Under lördagen meddelade matvarukedjan Axfood att Garant hamburgare med förbruksningsdatum 10 juli och Garant grillbricka med förbruksningsdatum 9 juli, har återkallats från företagets butiker i hela landet.

Anledningen är att man har upptäckt salmonellasmitta i en rutinkontroll.

De berörda produkterna finns till försäljning hos Willys, Hemköp, Prisextra och landets Tempobutiker.

Hemköps butik på Stora torget i Örnsköldsvik tillhör dock inte de drabbade butikerna.

- Vi fick ett varningsmeddelande om det direkt. Vi gick igenom diskarna, för att kolla om vi har produkterna men det hade vi inte, varken här eller i Domsjö, säger Tommy Soini, butikschef på Hemköp Stora torget i Örnsköldsvik, till Allehanda.se.

Axfood uppmanar nu kunder att lämna tillbaka sina köttvaror till närmaste Willys-, Hemköp-, Prisextra- eller Tempobutik.

- Salmonella är ju smittsamt och därför är det bra att lämna tillbaka. Jag tror inte att det är möjligt för alla människor men vill man så tar vi emot varorna, säger Eva Röin, pressansvarig på Axfood, till Allehanda.se.

Vilka butiker som har sålt de aktuella varorna, eller var smittan härstammar ifrån, vet ingen i nuläget.

- Vi kommer att veta exakta volymer, samt kunna spåra var det har hänt, men det tar några dagar innan man är helt klar, säger Eva Röin på Axfood.

Annons
Annons
Annons